Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Κέικ με σοκολάτα και μπανάνες

Συχνά παίρνω μπανάνες οι οποίες καταλήγουν μέσα στην φρουτιέρα να μαυρίζουν. Έτσι την έπαθα και αυτή την φορά, σκέφτηκα λοιπόν να τις αξιοποιήσω φτιάχνοντας ένα πανεύκολο γλυκάκι. Είναι ένα κέικ νόστιμο και μυρωδάτο με ένα λαχταριστό γλάσο το οποίο του χαρίζει πολλούς πόντους. 

Υλικά:
2 φλιτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζ άγλυκο κακάο σκόνη
1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζ ψιλή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
¾ φλιτζ ζεστό νερό
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
1 βανίλια
Για το γλάσο
90 γρ. τυρί κρέμα μαλακό
¼ φλιτζ βούτυρο μαλακό
1 βανίλια
2 φλιτζ ζάχαρη άχνη
¼ φλιτζ άγλυκο κακάο σκόνη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπεικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, το νερό, τις μπανάνες και τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα, ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε το κέικ για 35-40 λεπτά. Το αφήνουμε για 10 λεπτά στο ταψάκι να κρυώσει και έπειτα το αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα.
Ετοιμάζουμε το γλάσο. Στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο και την βανίλια ώσπου να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε την άχνη και το κακάο, τα οποία αν θέλουμε έχουμε κοσκινίσει, και χτυπάμε ώσπου να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια του κέικ.

Να σας κεράσω κι ένα κομματάκι...



Καλή εβδομάδα!

8 σχόλια:

  1. Ε, αφού κερνάς, να μην φανώ αγενής! Ας πάρω 1-2 κομματάκια!!!
    ;-)
    Φαίνεται πολύ όμορφο! Λαχταριστό-λαχταριστό!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Αναστασία μου!!Φαίνεται τόσο νόστιμο καί σίγουρα μυρωδάτο!!Ευχαριστούμε γιά τό υπέροχο κέρασμα!!
    Καλή εβδομάδα!!Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ, δείχνει τέλειο!!!! Σίγουρα θα το δοκιμάσω μιας κι εγώ την πατάω με τις μπανάνες καμιά φορά! Μη σου πω ότι αυτή τη φορά θα τις ξεχάσω επίτηδες...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναστασία μου, η ανάρτηση σου πειρασμός :)
    Υπέροχη ιδέα και σ΄ευχαριστώ για την συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα παρω και εγω ενα κομματι ετσι που το παρουσιαζεις μας βαζεις σε πειρασμό.. Αναστασία...αποθυκευται η συνατγή να φτιαχιεί στην πρωτη ευκαιρία... να περνας ομορφα.. φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μπορούσα να φαω ένα κομμάτι τώρα!
    Φαίνεται υπέροχο, θα το δοκιμασω με την πρώτη ευκαιρία.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήρθα κι εγώ, Αναστασία! :)
    Φαίνεται όντως πολύ λαχταριστό το κεκάκι σου, ειδικά με την προσθήκη του γλάσου! Και εύκολο, επίσης.
    Κάτι που είχα συναντήσει στο Pinterest εγώ κάποια στιγμή και μου άρεσε, πάλι με ώριμες μπανανούλες, είναι να τις κόψεις σε ροδέλες και να τις τοποθετήσεις σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο, και λίγο πριν ροδίσει η κάθε πλευρά να τις ραντίσεις με ένα μείγμα ζάχαρης, κανέλλας και μοσχοκάρυδου που θα έχεις αναμείξει σε ό,τι αναλογία σου αρέσει σε ένα μπολάκι παραδίπλα! Όταν δεις να παίρνει ωραίο χρώμα η μπανανούλα είναι έτοιμο. 5 λεπτάκια θέλει περίπου.
    Καλή σου μέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρία! Ωραίο ακούγεται και πολύ εύκολο.. Θα το δοκιμάσω σίγουρα. Φιλιά!

      Διαγραφή